Acrobatiek in de slaapkamer

Het woord seksstandjes roept verschillende beelden op bij mensen. Sommige denken aan de Kama Sutra waarbij men zich in de meest ingewikkelde bochten wringt. Anderen denken aan wat ze in pornofilms hebben gezien en weer anderen hebben geen idee. Het is ook niet bepaald een onderwerp waar je het gezellig over gaat hebben bij de koffie. Toch zou dat niet eens zo’n gek idee zijn, al was het maar om eens ideeën van anderen op te doen.

Missionaris

De meeste mensen kennen de missionarishouding wel. Mevrouw ligt onderop en meneer bovenop. Het is een veilige, ontspannen houding waarbij wel wat te variëren valt zonder al te veel belasting. Zoals de benen omhoog of met de knieën tegen de schouders. Vrouwen vinden dit vaak een prettige houding, omdat de penis ver in de vagina kan komen. Voordeel van deze houding is dat je elkaar aan kunt kijken. Nadeel is dat het meestal een eenmansactie is, omdat de vrouw minder mee kan doen.

Hondjes

Een standje wat veel vrouwen ook heel prettig vinden, maar waarbij het risico bestaat dat de man te diep stoot aanwezig is, is op handen en knieën en de man benadert de vrouw van achteren. De penis kan zo heel ver de vagina in. Een redelijk stabiele ondergrond is hierbij wel van belang, ineens met een knie tussen twee matrassen zakken, kan voor onaangename verassingen zorgen.
Voordeel van deze houding is dat het een intens gevoel geeft, voor beide partners. Nadeel is dat je elkaar niet aan kunt kijken en ook niet veel aan elkaar kunt zitten.

Leestip: https://www.glamour.com/sex-love-life/sex-tips

Cowboy

Dit is ook een niet al te ingewikkeld standje waarbij de vrouw zelf kan bepalen hoe diep de penis gaat. De man zit of ligt en de vrouw zit bovenop meneer. Ideaal standje om de borsten van de vrouw te beroeren. De man kan actief meebewegen, maar is geen must. Voordelen van dit standje zijn dat het weinig belastend is, je kunt elkaar aankijken en aan elkaar zitten. Diep stoten is iets lastiger, maar niet onmogelijk. Voor het gebruik van een vibrerende cockring is dit standje uitermate geschikt.

Zijligging

Dit standje kan heel heftig zijn, maar is ook geschikt als een of beide partners mobiliteitsproblemen hebben. Of in de vroege ochtend en je nog half slaapt. Beide partners liggen op hun zij en de man benadert de vrouw van achteren. Er hoeft alleen een been even omhoog om de penis toe te laten en de rest laat zich raden. Deze kan zo rustig en zo heftig als men zelf wil. Steunend op een elleboog en een been naar achteren, maakt diep stoten mogelijk. Voordeel van dit standje is dat het bijzonder ontlastend is en uitermate geschikt als een of beiden bijvoorbeeld rugpijn heeft. Bovendien maakt het diep stoten mogelijk. Nadeel is dat je elkaar niet aan kunt kijken en er weinig te betasten valt.

Heleboel

Er zijn ontzettend veel verschillende manier waarop men de liefde kan bedrijven. Van heel ingewikkelde standjes tot heel simpel. Voor sommigen moet je eigenlijk goed geoefend hebben, willen er geen ongelukken gebeuren. Voor de meeste mensen geldt dat een handstand niet echt een goed idee is.
Staande standjes zij handig in bepaalde situaties en soms ook best leuk, maar daar speelt lengte en gewicht wel degelijk een heel grote rol bij. Niet iedere man is in staat zijn partner op te tillen en tegen de muur te drukken tijdens de seks. Als de man daar de spierkracht niet voor heeft en/of de vrouw is boven een bepaald gewicht, is dat vragen om problemen.
Neemt niet weg dat iets nieuws uitproberen altijd leuk is. Rondkijken op het internet of in boeken kan een boel inspiratie opleveren. Zolang je maar je eigen fysieke beperkingen serieus neemt.