Dildo op maat

Het verschil tussen een dildo en een vibrator is feitelijk dat de dildo niet trilt en de vibrator wel. Feitelijk is een dildo een kunstpenis. De belangrijkste vraag bij de aanschaf van een dildo is wat waar je hem voor wilt gebruiken. Er zijn dildo’s voor vaginaal gebruik en voor anaal gebruik.

Waar

Veel mensen willen niet dat anderen weten dat ze sexspeeltjes kopen. Het binnenwandelen bij een seksshop is dan ook vaak net een brug te ver. Gelukkig biedt het internet een enorme keuze aan sekswinkels. Maar let bij de aankoop wel op dat het een goede, betrouwbare winkel is en dat je niet geld kwijt bent. De standaardregels die voor alle internetverkopers gelden, gelden hier ook. Check dus goed of de winkel waar je koopt ook wel deugt.

Materiaal

Een belangrijke vraag is welk materiaal vind je prettig. Dildo’s zijn verkrijgbaar in verschillende materialen:

  • Glas: er zijn dildo’s te koop van glas. Dat is makkelijk schoon te maken en ziet er mooi uit. Glas heeft de eigenschap koud aan te voelen en het is een heel hard materiaal.
  • Siliconen: deze dildo’s benaderen de penis het meest in hoe ze aanvoelen. Het materiaal is zacht en voelt huidachtig aan en ze zijn buigzaam. Reinigen moet met een speciale toycleaner.
  • Metaal: metalen dildo’s zien er fantastisch uit. Ze zijn makkelijk schoon te maken en hoewel metaal in eerste instantie koud aanvoelt, geleidt het warmte beter dan glas. Deze zijn dan ook goed op te warmen van voor gebruik.
  • Andere kunststoffen: pvc, jelly, plastic en rubber dildo’s zijn de meest verkochte. Ze zijn makkelijk schoon te maken, kunnen vaak overal gebruikt worden, maar voelen vaak niet zo realistisch aan. Let wel op dat er geen weekmakers in verwerkt zijn.

Soorten

De tweede belangrijke vraag is: waar wil je voor gebruiken? Er zijn allemaal verschillende dildo’s te krijgen.

  • Voorbinddildo’s: Hierin is heel veel onderscheid. De voorbinddildo is in allerlei varianten verkrijgbaar, maar het kenmerkende is dat je m voorbindt om een ander te penetreren, anaal of vaginaal. Er zijn voorbinddildo’s die de drager ook plezier kunnen bieden, maar er is ook variatie in de manier waarop de dildo bevestigd wordt, bijvoorbeeld met of zonder harnas. Eigenlijk is de voorbinddildo een categorie op zichzelf waar je je wel even in moet verdiepen voordat je er een aanschaft.
  • Dubbele dildo: deze dildo’s hebben aan beide kanten een penis vorm. Ze zijn verkrijgbaar voor anaal gebruik en/of vaginaal gebruik. Ze kunnen dus of twee dezelfde grootte kop hebben, of twee verschillende.
  • Dildo met zuignap: Dit type heeft een zuignap aan de voet zodat het te bevestigen is aan een muur of op de vloer. Deze kun je ook combineren met bepaalde harnassen om er een voorbinddildo van te maken. Voor gebruik in bad is deze zeer geschikt. Meestal zijn deze dildo’s van kunststof gemaakt, omdat glas en metaal te zwaar zijn.
  • Opblaasbare dildo: deze wordt voornamelijk inwendig gebruikt; dus eerst erin en dan pas oppompen. Hij is makkelijker in te brengen en daarna pomp je m op. Handig als je je wilt voorbereiden op anale seks of als je, anaal of vaginaal, een vol gevoel wilt hebben.
  • Realistische dildo’s: deze lijken het meest op een echte penis in stijve toestand.
  • De zelf-spuitende dildo: Deze dildo’s hebben een reservoir waarin (nep)sperma, water of iets anders in gedaan kan worden om het idee van klaarkomen te simuleren.

Er zijn ontzettend veel soorten en maten dildo’s te koop. Ook in allerlei kleuren, hoewel bepaalde typen voornamelijk in het zwart verkrijgbaar zijn en andere juist alleen in huidskleuren, zoals de realistische. Het is aan te raden om als je samen een dildo wilt gebruiken om er samen een uit te zoeken.

Meer informatie over welke vrouwvriendelijke dildo of vibrator te bestellen lees je hier.

De keuze is net zo groot als de persoonlijke voorkeuren. Als je nog geen of weinig anale ervaring hebt, is het aan te raden daarnaar te kijken voor aanschaf. Sommigen, zoals de opblaasbare dildo, zijn daarvoor meer geschikt dan anderen.