Condooms gids

Tijdens de seks is het belangrijk om een condoom te gebruiken om je zo te beschermen tegen ziektes en zwagerschap, maar welke is de juiste? Er zijn veel verschillende maten, merken en smaken condooms te koop die dienen voor verschillende doeleindes. Het is zeer belangrijk om het juiste condoom te gebruiken die bij jouw past. Wanneer dit niet het geval is is het mogelijk dat het condooms tijdens de seks eraf schuift of juist te strak zit.

Verschillende condooms

Er zijn veel verschillende condooms met allemaal een ander doel. Zo zijn er condooms speciaal gemaakt voor analeseks deze condooms zijn wat dikker en gemaakt van latex. Doordat deze condooms wat dikker zijn scheuren ze niet tijdens de seks en geniet je optimaal. Veel mensen klagen over het gevoel tijdens de seks wanneer dit met een comdoom gebeurt. Voor dit probleem heeft Durex een oplossing gevonden met de Durex Emotions condooms, deze condooms zijn extra dun en geven een lekkerder gevoel tijdens de seks. Wanneer jij je partner meer wilt verwennen zijn de condooms met een speciaal structuur misschien iets voor jouw. Dit zijn condooms met structuur van ribbels of bultjes op het condoom voor meer gevoel tijdens de seks.

Verschillende smaakjes

Wanneer je condooms koopt heb je ook nog de keuze tussen de talloze smaakjes. De smaakjes voegen niets toe aan de werking van het condoom maar geven wel een betere geur in de slaapkamer in plaats van een latex geur. Ook tijdens oraleseks is het prettiger om een smaakje te proeven inplaats van een latex smaak.

Glijmiddel

De meeste condooms zijn voorzien van glijmiddel voor een lekkerder gevoel en zorgt ervoor dat het condoom minder snel scheurt. Er kan ook gekozen worden voor wat extra glijmiddel tijdens de seks wannneer dit gewenst is. Denk hier aan bijvoorbeeld de glijmiddelen van Durex Play die ook verschillende functies en geuren hebben.

Welke condoom maat?

Welke condoom maat heb ik nodig? Dat is de vraag dat veel jongeren zichzelf stellen wanneer ze deze gaan kopen. Wanneer je de juiste maat wilt kopen is het belangrijk dat je de omtrek van de penis op meet. Wanneer het condoom veel testrak zit of te klein is, dan is de kans op scheuren veel groter. Wanneer het  condoom veel te ruim is of los zit, dan kan deze van de penis afglijden. Een condoom hoort natuurlijk aan te voelen en te zitten om de penis.

Bekijk jouw maar hieronder:
9.5cm – 10cm 47
10cm – 11cm 49
11cm – 11.5cm 53
11.5cm – 12cm 57
12cm – 13cm 60
13cm – 14cm 64
14cm – 15cm 69