Verpakkingen laten drukken

Wanneer je een webwinkel hebt en dagelijks tientallen of zelfs honderden bestellingen moet verwerken, dan is de kans groot dat je hiervoor standaard verzenddozen gebruikt. Dat is zeker prima, maar hierdoor verlies je wel eens wat geld. Wanneer jij een bestelling verzend, dan gaat de bestelling een gehele route af en zijn er allemaal mensen die het pakketje zien. Je kan hierbij denken aan de pakketbezorger, maar ook de buren en de medewerkers van een sorteercentrum. Wat je dus het beste kan doen is het bedrukken van verzenddozen en daarmee reclame te maken voor je webwinkel. Dit is wel niet handig voor webwinkel waar discretie hoog in het vaandel staat. Hoe het bedrukken van verpakkingen precies werkt vind je in dit artikel. 

Het vinden van de juiste verpakkingen 

Niet elke verpakking is geschikt voor het bedrukken en daarom is het belangrijk om eerst op zoek te gaan naar geschikte verpakkingen. Deze verpakkingen kan je in de meeste gevallen aanschaffen bij een groothandel dat zich voornamelijk richt op het verkopen van verpakkingsmaterialen. Wanneer je verpakkingen gaat kiezen is het erg belangrijk om een milieubewuste keuze te maken. Kies dus, indien dat mogelijk is, voor verpakkingen die goed te recyclen zijn of zelfs gemaakt zijn van gerecycled karton. Kies zeker niet voor plastic, want daardoor kan je zelfs enorm veel klanten verliezen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom kun je het beste een lp hoes kopen. Dit zijn goede verpakkingszakjes die gerecycled kunnen worden.

Een drukkerij inschakelen 

Een groothandel waar jij verpakkingen kan aanschaffen is niet gespecialiseerd in het bedrukken van verpakkingen en daarom kan jij het beste een drukkerij inschakelen. Een drukkerij beschikt namelijk over de middelen, het personeel en de nodige ervaring om verpakkingen te kunnen bedrukken. Als het over het bedrukken van verpakkingen gaat dan is het enorm belangrijk dat je een prachtig ontwerp laat maken. De verpakking moet namelijk opvallen en daarnaast moet het mensen aanzetten om je webwinkel te bezoeken. Het maken van een ontwerp is ingewikkeld als je geen verstand hebt van tekenprogramma’s en een drukkerij kan je daar niet altijd bij helpen. Je moet dan een prachtig ontwerp laten maken door een ontwerper en die kunnen natuurlijk enorm veel geld kosten, maar je krijgt daar wel wat voor terug. Houd er wel rekening mee dat het ontwerp aan de hand van de juiste afmetingen gemaakt moet worden. Het zou namelijk erg zonde als de verpakking er niet niet prachtig uit komt te zien en je weer opnieuw moet beginnen. 

Geef een reactie
You May Also Like