Meal prep maaltijden

Meal prep maaltijden? Dat zijn maaltijden die je van tevoren klaar hebt gemaakt. Vele mensen doen dit bij sportmaaltijden; maaltijden die ze voor de sport innemen. Meal prep maaltijden maken is best handig; zeker als je het voor het sporten te druk hebt om een maaltijd te maken. Het maken van meal prep maaltijden hoeft niet moeilijk te zijn, mits je maar rekening houdt met een aantal belangrijke aspecten. 

Ideaal als je sport of een gezin hebt met kinderen die sporten

Ben jij iemand van de meal prep maaltijden? Dan heb jij thuis in elk geval altijd voldoende bakjes beschikbaar. In die bakjes bewaar jij de vooraf bereide maaltijden namelijk. Behalve mensen die veel sporten, zie je de bekende bakjes ook bij drukke gezinnen met kinderen die sporten bijvoorbeeld. Het vooraf bereiden van maaltijden heeft zo zijn voordelen. Zo maak je vaak veel gezondere maaltijden, iets dat er nogal eens bij in wil schieten als je snel iets op tafel moet zetten. Ook is het zo dat er bij meal prep maaltijden vaak veel minder voedsel verspild wordt. 

Zorg dat de maaltijd altijd eerst goed afgekoeld is

Wil jij ook vooraf maaltijden bereiden? Koel dan altijd goed af. Maak je iets warms, dan dien je dit eerst af te laten koelen voor je het bakje met de maaltijd in de vriezer of in de koelkast zet. De pan of de schaal moet dampvrij zijn, maar mag aan de andere kant ook weer niet te lang buiten de koelkast staan. Wat dat betreft is een half uur afkoelen altijd beter dan iets twee uur lang af laten koelen. Zo kunnen de gevreesde bacteriën zich niet snel vermenigvuldigen. 

Bewaar de maaltijden nooit te lang

Het is verder goed om te weten dat je maaltijden nooit te lang moet bewaren. In de regel is het niet verstandig om een maaltijd langer dan twee dagen in de koeling te bewaren. Wil je nou meer maaltijden maken en die goed bewaren, kies dan voor de vriezer. Dan kunnen maaltijden wel drie maanden lang prima te gebruiken zijn. Verder is het heel erg belangrijk om de bakjes met de maaltijd goed af te sluiten. Er zijn bakjes die perfect afsluiten en het geniet de voorkeur die bakjes te gebruiken. Het is daarbij verstandig om stickers te gebruiken. Op die sticker kun je aangeven wanneer je een bakje in de vriezer hebt gezet. Verder is het goed om de temperatuur van zowel de koelkast en de vriezer goed te checken. Idealiter is het in de koelkast 4 graden Celsius en in de vrieskist min 18 graden Celsius. 

Geef een reactie
You May Also Like