Wijn kopen voor een prikkie? Zo ga je te werk

Een glaasje wijn, veel Nederlanders zijn er gek op. Geldt dit ook voor jou? Dan gaan de flessen er misschien snel doorheen. Hierdoor geef je mogelijk meer uit aan wijn dan je lief is. Wie hierop wil besparen, kan minder wijn drinken. Toch hoeft dit niet, want je kunt ook kritisch kijken naar de wijn die je koopt. Om je hier een handje bij te helpen, vertellen wij je in deze wijn hoe je wijn koopt voor een prikkie.

Durf nieuwe wijnen te proberen

Als je al jarenlang wijn drinkt, weet je waarschijnlijk precies wat je wel en niet lekker vindt. Vandaar dat veel mensen vaak dezelfde wijn kopen. Is deze wijn aan de dure kant? Overweeg dan eens om nieuwe wijnen te proberen. Koop bijvoorbeeld eens een flesje dat een stuk goedkoper is dan de wijn die je normaal drinkt. Je denkt misschien dat deze veel minder lekker is, maar dit hoeft niet. Sommige goedkope wijnen zijn zelfs lekker dan duurdere wijnen.

Koop wijn in de aanbieding

Wie wil besparen op wijn, doet er goed aan om dit in de aanbieding te kopen. Je verwacht misschien niet zo snel dat wijnen afgeprijsd worden, maar dit gebeurt vaker dan je denkt. Doordat dit wekelijks het geval is, is het niet lastig om een wijn aanbieding te vinden. Koop je wijn als deze afgeprijsd is? Dan kun je een leuk bedrag besparen. Dit is zeker het geval als je meerdere flessen tegelijkertijd koopt.

Scoor je wijn online

Is de laatste fles wijn die je thuis had staan leeg? Grote kans dat je nieuwe meeneemt tijdens de wekelijkse boodschappen. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om wijn online te kopen. Het aanbod is hier vaak vele malen groter dan in de plaatselijke supermarkt of slijterij. Daarbij komt dat het een stuk makkelijker is om te besparen op wijn als je dit online koopt. Je kunt de prijzen van aanbieders met elkaar vergelijken, waardoor je nooit meer te veel betaalt voor wijn. Bijkomend voordeel is dat je de deur niet meer uit hoeft, want de wijn wordt bij je thuis afgeleverd.

Sla groots in

Voor een flesje Amarone wijn betaal je al snel een paar tientjes. Ben je liefhebber van deze wijn? Dan koop je telkens misschien maar één flesje. Toch kan het slim zijn om groots in te slaan. Door in bulk te kopen, kun je namelijk besparen op wijn. Je geeft in één keer een groter bedrag uit, maar omgerekend betaal je een lager bedrag per fles. Dergelijke aanbiedingen vind je vooral online en minder snel in de supermarkt of slijterij.

Geef een reactie
You May Also Like