Alles wat je moet weten over eiwitrepen

Eiwitrepen en sport, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met eiwitrepen beschik je over repen die snel en gemakkelijk jouw energielevel en het eiwitgehalte aan kunnen vullen. Dit is vooral nodig om de spieren goed te laten herstellen. Wat betreft eiwitrepen heb je tegenwoordig erg veel te kiezen. Je vindt ze zelfs in de supermarkt. Toch is het bij de aanschaf van eiwitrepen en zeker ook isotone sportdrank wel altijd goed te kijken wat je precies koopt.

Het is goed om te weten wat je precies koopt

Het is goed om te weten wat je koopt. Natuurlijk claimen alle aanbieders dat je te maken hebt met de beste eiwitrepen. Er zijn echter meer dan voldoende repen die weliswaar van alles beloven, maar juist een tegengesteld effect hebben op de inspanningen en trainingen. Het is dus goed om te weten op basis waarvan je een eiwitreep kiest. Zo is het altijd erg verstandig om eerst te kijken naar het aantal calorieën dat in een eiwitreep zit. 

Gebruik je het als tussendoortje, dan gelden andere normen

Er zijn mensen die denken dat je maar onbeperkt en ongestraft repoen tot je kunt nemen. Niets is echter minder waard,  De repen bevatten namelijk ook calorieën. Dit is zeker na een zware training geen probleem, het wordt echter een ander verhaal als je ze ook als tussendoortje gebruikt.  Check daarom eerst altijd het aantal calorieën dat in een eiwitreep zit. Gebruik je een dergelijke reep als een vervanger van de maaltijd, dan is een caloriegehalte van 300 geen enkel probleem. Als tussendoortje is dat het echter wel. Dan kun je beter een reep kiezen met minder calorieën. 

Check zeker ook het eiwitgehalte

Voor je bepaalde eiwitrepen koopt, doe je er ook al goed aan om eerst het eiwitgehalte te checken. Zo is het een gegeven dat repen met minder eiwit maar met meer koolhydraten beter voor een training tot je kunt nemen. Koolhydraten zijn minder goed voor de bloedsuikerspiegel. Daardoor zal de insuline dalen na het innemen van een eiwitreep en daardoor kun je extra honger krijgen. Het is altijd verstandig om een reep te zoeken met ten minste 15 gram eiwitten. Zoek ook naar een reep die zeker niet meer dan anderhalf keer zoveel koolhydraten als eiwitten in zich heeft. En zo is de ene eiwitreep de ander niet. Meten is weten en check dus altijd goed de verpakking voor je daadwerkelijk een bepaalde eiwitreep aanschaft. 

Geef een reactie
You May Also Like