Wijn cadeau geven? Met deze 4 tips boek je succes

Ben je uitgenodigd voor een feestje, etentje of borrel? Dan wil je misschien iets leuks meenemen voor de gastheer of -vrouw. Je kunt een bosje bloemen kopen, maar een flesje wijn is ook altijd goed. Het vinden van een geschikt wijncadeau kan alleen een uitdaging zijn, zeker als het voor iemand is die je niet goed kent. Kom je er zelf niet uit? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met de 4 tips in deze tekst is wijn cadeau geven voortaan een fluitje van een cent.

1. Probeer te achterhalen waar de ontvanger van houd

Wijn cadeau geven is een stuk makkelijker als je weet waar de ontvanger van houdt. Als het om een bekende gaat, is dit betrekkelijk eenvoudig te achterhalen. Je kent zijn of haar wijnvoorkeuren misschien wel, waardoor je snel weet welke wijn je moet kopen.

Helaas gaat het niet altijd zo makkelijk. Is de gastheer of -vrouw een onbekende? Dan weet je niet van welke wijn hij of zij houdt. Vraag dit niet op de man af, want dan is het cadeau geen verrassing meer. Ga liever zelf op onderzoek uit. Bekijk bijvoorbeeld sociale media om te zien of hier foto’s met wijn op staan. Als dit het geval is, weet je welke soort wijn de persoon in kwestie graag drinkt.

2. Kies voor een ‘passende’ wijn

Lukt het je niet om te achterhalen van welke wijn de gastheer of -vrouw houdt? Dan betekent dit niet dat wijn geen geschikt cadeau is. In dat geval kun je namelijk voor een passende wijn kiezen. Voor een feestelijke gebeurtenis is een mousserende wijn bijvoorbeeld een goede keuze. Het kan ook leuk zijn om een wijn te geven die bij het huidige seizoen past. In de zomer is een flesje rosé altijd goed en in de winter kun je een fles rode wijn cadeau geven.

3. Koop een toegankelijke of populaire wijnsoort

Als je zelf geen wijnkenner bent, kan het extra lastig zijn om te bepalen welke wijn je cadeau moet geven. Om te voorkomen dat je de plank misslaat, kun je het beste een toegankelijke of populaire wijn cadeau geven. Kies bijvoorbeeld voor een flesje dat afkomstig is uit een bekende wijnstreek, zoals Bordeaux, Barolo, Rhône, Rioja, Amarone, Toscane, Chablis, Loire, Champagne, Provence of Pays d’Oc. Ook wijnen van toegankelijke druiven als Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Riesling vinden veel mensen lekker.

4. Geef meerdere flessen cadeau

Weet je niet waar de ontvanger van houdt? Dan vind je het misschien lastig om een keuze te maken. In dat geval kun je overwegen om meerdere flessen wijn cadeau te geven. Stel bijvoorbeeld een leuk pakket samen met een rode wijn, witte wijn en rosé. Doordat zo’n pakket uit verschillende soorten wijn bestaat, is de kans groot dat er wel een flesje tussen zit die de ontvanger lekker vindt. Bijkomend voordeel van een wijnpakket cadeau geven is dat je de ontvanger de kans geeft om nieuwe wijnen te ontdekken zonder dat hij ze zelf hoeft te kopen.

Geef een reactie
You May Also Like